Preview Mode Links will not work in preview mode

TietosuojaPod

Nov 24, 2020

Antti Innanen on oikeusmuotoilun eli tuttavallisemmin Legal Designing yksi pioneereista ja myös ajattelun popularisoijista. Antti osaa tehdä vaikeastakin juridisesta kysymyksestä, kuten tietosuojasta, ymmärrettävään. Siksi jaksossa pureudutaankin tietosuojan ymmärrettäväksi tekemiseen legal designin avulla.


Nov 20, 2020

TietosuojaPodin vieraana on Teknologiateollisuuden lakiasiainpäällikkö Jussi Mäkinen. Jussi on todellinen tietosuojan moniottelija. Hän uskaltaa ja osaa katsoa GDPR:ää monesta eri näkökulmasta kuitenkaan sen keskeisintä ydintä unohtamatta.

Miten EU:n datastrategia voi onnistua muiden...


Nov 17, 2020

Euroopan tietosuojaneuvosto EDPB julkaisu ohjeluonnoksen koskien henkilötietojen siirtoa ETA-alueen ulkopuolelle vastauksena Schrems II -tuomion aiheuttamaan ongelmaan. Kyseisen tuomion mukaan Privacy Shield -mekanismia ei voi enää käyttää ja mallilausekkeitakin vain silloin, kun riittävästä tietosuojan tasosta...


Nov 9, 2020

Panu ja Heikki pureutuvat taas kerran AdTech-maailmaan uutiskatsauksen myötä. Käsittelyyn joutuvat myös EU:n puheenjohtajamaa Saksan salaustekniikoita koskeva julkilausuma jonka pyrkimyksenä on luoda EU:n omat säännöt kryptaukselle. 

Heikki osallistuu Artiklavisaan. Onko hänen sertifikaattinsa vaakalaudalla vai...


Nov 2, 2020

Saako verotietoja julkaista lehdessä? Millä perusteella verotietoja voidaan luovuttaa medialle? TietosuojaPod perehtyy  muiden uutisen ohella verotietojen julkisuuteen.

TietosuojaPodin vieraana on  Otto Lindholm, joka työskentelee Fonectalla senior legal counselina. Otto haastaa mielellään GDPR:n ja sen...